Koncepcja Odżywiania Komórkowego® lansowana przez Herbalife, zakłada dostarczenie wszelkich niezbędnych składników odżywczych do każdej komórki naszego ciała w każdym układzie.
Istotą tej koncepcji jest zapewnienie prawidłowego działania trzech procesów: trawienia, wchłaniania i transportu do komórek. Realizowane jest to przez dostarczenie odpowiedniego pokarmu opartego m.in. na aminokwasach uzyskiwanych z białka sojowego, oraz aktywnych składników innych roślin i ziół pozyskiwanych z czystych ekologicznie terenów Azji, Ameryki Południowej i Afryki. Pokarm ten oprócz dożywiania, zapewnia również oczyszczenie organizmu ze złogów i toksyn oraz wspiera procesy energetyczne w komórkach. W przypadku osób z nadwagą, tak potraktowany organizm, przy równoczesnym ograniczeniu ilości kalorii wraca do równowagi i zaczyna prawidłowo spalać nadmiar zgromadzonego tłuszczu. W przypadku osób z niedowagą, dostarczony dodatkowo, poza normalnym jedzeniem, pozwala odbudować organizm. W przypadku wszystkich osób komórki stają się zdrowsze i silniejsze. Powstają z nich nowe, zdrowe i silne komórki, które z czasem zastępują stare i osłabione. Następuje stopniowa odnowa biologiczna organizmu.
Ocenia się, że w przeciągu siedmiu lat organizm wymienia wszystkie swoje komórki. Ciało jest silniejsze, zdrowsze, sprawniejsze, odporniejsze na choroby. Stałe, właściwe odżywianie i bieżące oczyszczanie z toksyn i ubocznych produktów przemiany materii (głównie wolnych rodników) sprawia, że procesy starzenia nie przebiegają tak, jak u innych osób.
Czy poznałeś kiedyś kogoś, kto stosuje Herbalife 7 lat lub dłużej?
Laboratorium Odżywiania Komórkowego i Molekularnego
im. Marka Hughes'a
W roku 2003 przy Uniwersytecie Kalifornijskim w Los Angeles (UCLA)powstało Laboratorium Odżywiania Komórkowego i Molekularnego im. Marka Hughes'a (założyciela Herbalife). Laboratorium to działa w ramach Centum Odżywiania Człowieka przy UCLA. Kieruje nim dr David Heber, pełniący również funkcję Przewodniczącego Rady Naukowej Herbalife.
Badania nad aktywnymi składnikami roślin i ich wzajemnym oddziaływaniem oraz możliwości wykorzystania ich w odżywianiu człowieka - to kluczowe zagadnienia pozwalające zapewnić najwyższa jakość oferowanych produktów oraz tworzenie nowych unikalnych formuł odżywczych.
niezależny dystrybutor beata